مطالب جالب و آموزشی باحال

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

طرز تهیه ترشی پوست لیمو خوشمزه و ملس

طرز تهیه ترشی پوست لیمو



ترشی خاص با پوست لیمو

ترشی پوست لیمو ترش یکی از انواع ترشی های خاص ایرانی است که شاید خیلی ها احساس کنند طعم خوبی ندارد ولی اگر دنبال طعم های خاص هستید توصیه می کنیم این ترشی خوشمزه و بسیار خاص را برای یک بار هم که شده امتحان کنید.

مواد لازم ترشی پوست لیمو

    سرکه ۱٫۵ کیلوگرم
    نمک ۱ قاشق چایخوری
    پوست لیمو ترش ۵۰۰ گرم

دستور تهیه ترشی با پوست لیمو ترش
آماده کردن پوست لیمو ها

ابتدا لیموها را می شوییم و آب آن ها را می گیریم و در شیشه ای می ریزیم و کنار می گذاریم(آب لیمو ترش ها را برای شربت و …می توانید استفاده کنید)و بعد پوست های داخل آن ها را نیز می گیریم تا تنها پوست روی لیمو ها باقی بماند. قابلمه ای را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و ۳ الی ۴ لیوان آب داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید و پوست لیمو ها را داخل آب در حال جوشیدن می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه در آب در حال جوشیدن بماند تا نرم شود.
گرفتن تلخی پوست لیموها

پس از گذشت ۵ دقیقه لیمو ها را از داخل قابلمه بیرون می آوریم و در آبکشی می ریزیم و پوست لیمو ها را با آب سرد آبکشی می کنیم و مجددا یکبار دیگر پوست لیمو ها را داخل آب در حال جوش می ریزیم تا مثل بار قبل ۵ دقیقه در آب در حال جوشیدن بماند و بعد آبکشی می کنیم.حتا این کار را دو مرتبه انجام می دهیم تا تلخی پوست لیمو کاملا از بین برود.بعد پوست لیموها را در آبکشی می ریزیم و با آب سرد که آبکشی کردیم و آب اضافه آن ها خارج شد،یک پارچه را پهن می کنیم و پوست لیموها را روی پارچه می چینیم تا به مدت ۲۴ ساعت کاملا رطوبت آن ها خارج شده و خشک شوند.(بهتر است مقدار بسیار کمی نمک روی پوست لیموها بپاشیم)
آماده کردن ترشی

سپس زمانیکه پوست لیموها خشک شدند،سرکه را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و بعد از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا خنک شود و نمک را به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا در سرکه حل شود و بعد پوست لیموها را داخل شیشه مورد نظرمان می ریزیم و روی آن ها سرکه می ریزیم و درب شیشه را محکم می بندیم و در جای خشک و خنک به مدت ۱ ماه قرار می دهیم تا ترشی پوست لیمو آماده مصرف شود.

منبع : ترشی پوست لیمو

۱۴ آبان ۹۸ ، ۱۷:۲۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سامان بیگوند

طرز تهیه فلافل خوزستانی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه فلافل خوزستانی خوشمزه و مجلسی

فلافل یکی از انواع غذاهای عربی بسیار محبوب و خوشمزه در سراسر جهان است که به عنوان یک غذای ارزان بین المللی شناخته می شود. ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا نخود می باشد و به همین دلیل فلافل یکی از ارزان ترین غذاهایی است که می توانید در بیرون از منزل نوش جان کنید. البته در برخی کشورها این غذای خوشمزه را با ترکیب نخود با مواد متنوع دیگری مثل سبزیجات تازه ، گوشت چرخ کرده و سیب زمینی هم طبخ می کنند.

مواد لازم برای ۴ نفر

نخود ۳۰۰ گرم

   پیاز ۲ عدد متوسط

   تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری

   پودر زیره سبز یا سیاه ۱ قاشق چایخوری

   سیر ۳ حبه

   جعفری ۵۰ گرم

   سیب زمینی ۱ عدد کوچک

   لیمو ترش ۱ عدد متوسط

   زردچوبه و روغن به اندازه کافی

   نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

   ادویه فلافل ۱ قاشق چایخوری
   دستور پخت فلافل
 مرحله اول

اولین مرحله برای تهیه فلافل خیساندن نخودها می باشد که هر چقدر این زمان بیشتر باشد ، در پایان پخت فلافل بهتری خواهید داشت. حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهید ۶ ساعت می باشد که باعث می شود نخودها نرم شوند و نفخ شان نیز برطرف شود.
 مرحله دوم

آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافیست پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیز ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است ولی اگر می خواهید فلافل خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبز معطر استفاده کنید.
 مرحله سوم

آشپزهای حرفه ای توصیه می کنند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود زیرا میکسر یا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می کند که همین امر باعث می شود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمی شود.
 مرحله چهارم

پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله اگر از پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید.
 مرحله پنجم

در این مرحله مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود ( مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد ). یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است می توانید آنرا داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه استفاده کنید.
 مرحله ششم

پس از اینکه مایه فلافل آماده شد ، بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود. البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همن مرحله فلافل ها را سرخ کنید.
 مرحله هفتم

یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافل ها در روغن شناور باشند. یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید.
 مرحله هشتم

در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود. به اندازه ای که جا می شود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند.
 مرحله نهم

یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است ، اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند ، روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود ، ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می شود و داخل شان خام خواهد ماند. چپس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید.

مرحله دهم

پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود. پس از اینکه فلافل ها اماده شدند آنها را به همراه نان ساندویچی ، گوجه فرنگی ، خیارشور و کاهوی خرد شده به همراه سس دلخواه خود سرو کنید.

منبع : فلافل

 

۱۴ آبان ۹۸ ، ۱۷:۱۶ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سامان بیگوند

چطوری در منزل قورمه سبزی بپزیم؟

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

قورمه سبزی از خورش های معروف و پرطرفدار ایرانی است که امروز با یک آموزش کامل برای تهیه این خورش مجلس در خمت شما عزیزان هستیم. در دامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت خورشتی    ۳۰۰ گرم
سبزی خورشتی    ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی    ۱۵۰ گرم
پیاز    ۱ عدد بزرگ
لیمو عمانی    ۴ عدد
روغن مایع    به اندازه لازم
نمک و فلفل سیاه    به اندازه لازم
آب نارنج ، آبغوره و زردچوبه    به اندازه لازم

دستور پخت خورش قورمه سبزی

مرحله اول

مرحله اول برای تهیه قورمه سبزی خیساندن لوبیا قرمز می باشد. برای گرفتن نفخ لوبیا قرمز آن را داخل یک کاسه حاوی آب قرار دهید. توصیه ما این است که هر زمانی تصمیم گرفتید قورمه سبزی تهیه کنید از شب قبل لوبیا قرمز را بخیسانید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود که لوبیا با سرعت بیشتری بپزد. در صورتی که بتوانید آب موجود در کاسه را دو تا سه باز تعویض کنید نفخ لوبیا به طور کامل گرفته خواهد شد.

مرحله دوم

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید بریزید. پیاز را کمی تفت دهید تا شفاف شود سپس مقداری زردچوبه و در صورت تمایل فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که ادویه ها کامل به خورد پیاز بروند.

مرحله سوم

در این مرحله گوشت را پس از شستشو به صورت قورمه ای خرد کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید. بهتر است قطعات گوشت خیلی درشت نباشند زیرا علاوه بر اینکه دیرتر پخته می شوند روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارند. پس از اضافه کردن گوشت به پیاز ، آنرا به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه گوشت سرخ شد لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. لوبیا قرمز را یکی دو دقیقه تفت دهید سپس سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید سپس آنرا ملایم تر کنید تا گوشت و لوبیا قرمز به آرامی بپزند. برای پخت گوشت و لوبیا قرمز حدود ۲ ساعت زمان نیاز است.

مرحله پنجم

در این مرحله سبز خورشتی را پس از پاک کردن و شستشو به صورت ساطوری خرد کنید. سبزی خورشتی را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه جداگانه سرخ کنید. هر چقدر سبزی را بیشتر سرخ کنید رنگ قورمه سبزی شما تیره تر خواهد شد. پس از گذشت یک ساعت از پخت لوبیا و گوشت سبزی را پس از سرخ کردن به قابلمه خورش اضافه کنید.

مرحله ششم

در این مرحله می توانید لیمو عمانی ها را به همراه فلفل سیاه ، آبغوره و کمی آب نارنج به قابلمه اضافه کنید. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که حتما لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید و تخم های آن را خارج کنید. تخم های لیمو عمانی می توانند باعث تلخ شدن طعم خورش ما شوند. توصیه می کنیم نمک را پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت به خورش اضافه کنید زیرا باعث می شود که گوشت دیرتر بپزد.

مرحله هفتم

در صورتی که آب خورش کم شده بود می توانید مقداری آب جوش اضافه کنید. در ۱۵ دقیقه پایانی طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز نمک و انواع ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید. پس از اینکه خورش به خوبی روغن انداخت آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و به همراه برنج سرو کنید.

منبع : طرز تهیه خورش قورمه سبزی

۱۴ آبان ۹۸ ، ۱۷:۰۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سامان بیگوند